FRINGE Store - Професионални продукти за коса

Какво е OLAPLEX - Често Задавани Въпроси

1. КАКВО Е OLAPLEX?

OLAPLEX е мултипликатор на връзки, който съдържа една активна съставка Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. OLAPLEX работи като намира единични сероводородни връзки и ги свързва отново, като изгражда дисулфидни връзки, по време на и след прилагането му. Дисулфидните връзки се унощожават при химически, термични и механични третирания на косата.

OLAPLEX е единснтвеният продукт с 8 световни патента, които ще бъдат публикувани скоро.

OLAPLEX не съдържа силикони, сулфати, фаталати, DEA, алдехиди и никога не е тестван върху животни.

2. С КОИ МАРКИ Е СЪВМЕСТИМ OLAPLEX?

OLAPLEX е съвместим с абсолютно всички марки продукти за коса на пазара, в световен мащаб.

Въпреки че всички марки могат да бъдат с различни съставки, основните химични съставки които разрушават връзките в косъма са едни и същи.

3. OLAPLEX балсам ли е?

Важно е да се знае че OLAPLEX не е балсам. Балсамите са козметика, докато OLAPLEX е препарат който търски единични сероводорони връзки и ги свързва отново, като изгражда дисулфидни връзки. Хидратацията и протеините които са присъщи за балсамите, са напълно отделни теми, които нямат нищо общо с терапията OLAPLEX.

4. Може ли OLAPLEX да се приложи като самостоятелна терапия?

ДА. Тази услуга е предназначена да се приложи самостоятелно.

Смесват се 15 мл. (точно, нямат значение дължината и гъстотата на косата) OLAPLEX No.1  с  90 мл. вода. Нанася се на косата старателно, като се покриват всички участъци с помоща на четка или апликаторна бутилка  (спрей - не). Оставя се да действа най-малко 5 мин. (15 мин.)

Без иплакване, се нанася количество нужно за добро покритие на косата OLAPLEX No.2 , разресва се с гребен старателно, като се разстила навсякъде равномерно от корените до краищата. Оставя се да действа най-малко 10-20 мин. (20 мин.)

След това отмийте препарата, сложете шампоан и/или балсам.  Избягвайте прилагането на маска.

* Препоръчва се апликация върху суха коса за по-добро насищане. Но ако по косата има натрупвания на силикони или мазнина, измийте първо с шампоан само, и след това нанесете върху влажна коса, подсушена с кърпа (без да капе). Ако клиента има натрупване на минерални продукти, се препоръчва дълбокопочистващ шампоан, защото те действат като бариера.

OLAPLEX No.2  е неизменна част при използването на системата OLAPLEX.

5. Може ли OLAPLEX  да се купи за вкъщи.

Системата OLPLEX се състои от стъка 1 и стъка 2, те са предназначени само за професионална употреба. С нея могат да боравят лица преминали съответното обучение.

OLAPLEX No.3 е продуктът който клиентите могат да закупят за домашна грижа. Той се прилага на измита, подсушена с кърпа коса (без да капе). Поставя се развномерно количество от корените до краищата на косата, като се разресва добре. Оствя се да действа за не по-малко от 10 мин. (колкото по-дълго се остави, толкова по-добре)(30-40 мин.), но имайте предвид, че в даден момент трябва да бъде отмит.   

Първо отмийте продукта, след това и с шампоан, а после и с балсам.

* За поддържането на здрава и силна коса се препоръчва ползването на OLAPEX No.3, веднъж седмично. При силно увредена коса е добре да се остави да действа минимум 20 мин. и използване два пъти в седемицата.  

6. Задължително ли е да си купя OLAPLZEX No.3 след като съм използвал/а системата OLAPLEX в салон?

Не, не е задължително, но е добре за поддръжката на косата в добър и здравословен вид, до следващото ни посещение в салона. OLAPLEX No.1 и No.2 са грижата на фризьора, a OLAPLEX No.3 е собствената поддръжка, за възстановяване след увреждане от маши, преси, сешоари и др.

7. Може ли OLAPLEX да се използва с боя и други химически процедури?

ДА. Именно за това е създадена тази система, освен като самосотоятелна терпаия, OLAPLEX може да се добави в боя и обезцветител, трайно изправяне с релксъри, къдрещи системи и други.

* OLAPLEX се добавя или в консистенцията или се прави като самостоятелна терапия след химическата процедура.

Коментирай

Категории

Най-нови статии

Facebook