FRINGE Store - Професионални продукти за коса

Блог

 • Ikoo brush

  Едно ревю на Мая Георгиева--->  thingamyjic ;) 

     Ююхууу, привет, бютита!
  Мисля, че вече имам цяла колекция от четки за коса. Толкова са много, че всеки ден от седмицата мога да се сресвам с различна. Във всеки шкаф и всяка чанта имам по една. Малка, голяма, с дръжка, без, с капаче, без... хахаха. Какво да се прави, понякога дизайнът на някоя ме ме грабва толкова много и си казвам, че просто трябва да я имам.
  Така е с новите ми Ikoo четки. Толкова са красиви с тези гланцови огледални повърхности в блестящи наситени цветове. Пристигат прекрасно опаковани в стилна метална кутия. Оказаха се най-леките, които съм пробвала от този тип платсмасови четки за коса. Също така са и страшно компактни. Тази, която имам не е малкия вариант, но все пак е супер лека и практична за носене в чантата. Само се страхувам да не й навредя по някакъв начин на зъбците. Те са пластични и с различна дължина. Освен това те са специални и не само, че сресват косата, но правят и масаж на скалпа по технология, взаимствана от китайската народна медицина. Това стимулира кръвообръщението на главата и се подобрява здравословното състояние на косата. Именно заради това, четките Ikoo са наричани "Spa четки".
  Удобна е за захващане, като прилепва плътно в ръката според извивките й. Отгоре има едно леко вдлъбване, в което поставям показалеца си и това прави захващането още по-стабилно. Горната част, както и бодличките са направени от пластмаса, а частта между тях е гумена. Точно върху тази част поставям пръстите си, докато я държа и мисля, че това също предостварятва изпускането на четката. Горната синя част е огледална и ми дава възможността да се огледам веднага след като се среша. Използвам я и на мокра, и на суха коса, като сресва отлично без грам скубане. Изключително красива и заслужаваща се да се пробва четка. Влюбена съм в това наситено морско синьо. Има я в още няколко цвята. Щастлива съм, че вече мога да намеря немските четки Ikoo и тук. Можете да ги разгледате на сайта им - www.fringe.bg.
  Тагове: ikoo brush

  Виж поста

 • 1. КАКВО Е OLAPLEX?

  OLAPLEX е мултипликатор на връзки, който съдържа една активна съставка Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. OLAPLEX работи като намира единични сероводородни връзки и ги свързва отново, като изгражда дисулфидни връзки, по време на и след прилагането му. Дисулфидните връзки се унощожават при химически, термични и механични третирания на косата.

  OLAPLEX е единснтвеният продукт с 8 световни патента, които ще бъдат публикувани скоро.

  OLAPLEX не съдържа силикони, сулфати, фаталати, DEA, алдехиди и никога не е тестван върху животни.

  2. С КОИ МАРКИ Е СЪВМЕСТИМ OLAPLEX?

  OLAPLEX е съвместим с абсолютно всички марки продукти за коса на пазара, в световен мащаб.

  Въпреки че всички марки могат да бъдат с различни съставки, основните химични съставки които разрушават връзките в косъма са едни и същи.

  3. OLAPLEX балсам ли е?

  Важно е да се знае че OLAPLEX не е балсам. Балсамите са козметика, докато OLAPLEX е препарат който търски единични сероводорони връзки и ги свързва отново, като изгражда дисулфидни връзки. Хидратацията и протеините които са присъщи за балсамите, са напълно отделни теми, които нямат нищо общо с терапията OLAPLEX.

  4. Може ли OLAPLEX да се приложи като самостоятелна терапия?

  ДА. Тази услуга е предназначена да се приложи самостоятелно.

  Смесват се 15 мл. (точно, нямат значение дължината и гъстотата на косата) OLAPLEX No.1  с  90 мл. вода. Нанася се на косата старателно, като се покриват всички участъци с помоща на четка или апликаторна бутилка  (спрей - не). Оставя се да действа най-малко 5 мин. (15 мин.)

  Без иплакване, се нанася количество нужно за добро покритие на косата OLAPLEX No.2 , разресва се с гребен старателно, като се разстила навсякъде равномерно от корените до краищата. Оставя се да действа най-малко 10-20 мин. (20 мин.)

  След това отмийте препарата, сложете шампоан и/или балсам.  Избягвайте прилагането на маска.

  * Препоръчва се апликация върху суха коса за по-добро насищане. Но ако по косата има натрупвания на силикони или мазнина, измийте първо с шампоан само, и след това нанесете върху влажна коса, подсушена с кърпа (без да капе). Ако клиента има натрупване на минерални продукти, се препоръчва дълбокопочистващ шампоан, защото те действат като бариера.

  OLAPLEX No.2  е неизменна част при използването на системата OLAPLEX.

  5. Може ли OLAPLEX  да се купи за вкъщи.

  Системата OLPLEX се състои от стъка 1 и стъка 2, те са предназначени само за професионална употреба. С нея могат да боравят лица преминали съответното обучение.

  OLAPLEX No.3 е продуктът който клиентите могат да закупят за домашна грижа. Той се прилага на измита, подсушена с кърпа коса (без да капе). Поставя се развномерно количество от корените до краищата на косата, като се разресва добре. Оствя се да действа за не по-малко от 10 мин. (колкото по-дълго се остави, толкова по-добре)(30-40 мин.), но имайте предвид, че в даден момент трябва да бъде отмит.   

  Първо отмийте продукта, след това и с шампоан, а после и с балсам.

  * За поддържането на здрава и силна коса се препоръчва ползването на OLAPEX No.3, веднъж седмично. При силно увредена коса е добре да се остави да действа минимум 20 мин. и използване два пъти в седемицата.  

  6. Задължително ли е да си купя OLAPLZEX No.3 след като съм използвал/а системата OLAPLEX в салон?

  Не, не е задължително, но е добре за поддръжката на косата в добър и здравословен вид, до следващото ни посещение в салона. OLAPLEX No.1 и No.2 са грижата на фризьора, a OLAPLEX No.3 е собствената поддръжка, за възстановяване след увреждане от маши, преси, сешоари и др.

  7. Може ли OLAPLEX да се използва с боя и други химически процедури?

  ДА. Именно за това е създадена тази система, освен като самосотоятелна терпаия, OLAPLEX може да се добави в боя и обезцветител, трайно изправяне с релксъри, къдрещи системи и други.

  * OLAPLEX се добавя или в консистенцията или се прави като самостоятелна терапия след химическата процедура.

  Виж поста

 • Recently I was invited by Fringe Hair and Beauty to visit their salon. I had been there once previously to get a gel manicure, I wrote about it here. This time I had my hair treated and a hairstyle done, so here's what went down!
  Наскоро бях поканена от Fringe Hair and Beauty да посетя салона им. Бях ходила веднъж там за маникюр с гел, писах за това тук. Този път ми третираха косата и ми направиха прическа, така че ето какво се случи!  First I had my hair washed and massaged. It was very relaxing, just what I needed with my busy schedule. The whole atmosphere in the salon is calm and friendly, so it's easy to relax, even for a person who has anxiety.
  Първо косата ми беше измита и масажирана. Беше много релаксиращо, точно това, което ми трябваше с моя натоварен график. Цялата атмосфера в салона е спокойна и приятна, така че е лесно да се отпуснеш, дори за нервен човек,


  Then I had a hair mask applied. It made my hair really easy to brush through.
  След това ми сложиха маска за коса. Направи косата ми много лесна за разресване.


  Which was done with a Tangle Teezer, my favourite hair brush ever.
  Което беше направено с Tangle Teezer, любимата ми четка за коса.
  And after that it was time to dry it and style it, which was my favourite part.
  И след това беше време да я изсушим и да я оформим, което беше любимата ми част.


  Looking fierce and confident, like never.
  Изглеждам страшна и самоуверена като никога.


  First my hair was dried with a hair dryer. They styled it with a round brush, which got me a lot of volume and big soft curls.

  Първо ми изсушиха косата със сешоар. Оформиха я с кръгла четка, което ми направи доста обем и големи меки къдрици.


  A selfie while getting glammed is always fun. You can see a glimpse of the huge range of products they have there. 
  Селфи докато работят върху теб винаги е забавно. Може да видите част от огромното разнообразие от продукти, които имат.


  Progress.
  Напредък.


  I wanted to take photos of the salon, too, because it's so clean, fresh and beautiful. It has two floors and the hair equipment is on the second. The chairs are really comfortable and it's very light and spacious.
  Исках да направя снимки на салона също, защото е толкова чист, свеж и красив. Има два етажа и оборудването за коса е на втория. Столовете са много удобни и е много светъл и просторен.


  And this is the sink with all the different hair dyes, shampoos and treatments on the shelves behind it.
  И това е мивката с всички различни бои, шампоани и терапии на етажерките отзад.


  The products used on my hair were by Alterna, from their Caviar Repair range. 
  Продуктите, използвани върху косата ми бяха на Alterna, от тяхната линия Caviar Repair.


  I am definitely impressed by them. They made my hair shiny and smooth. I wish I could use them more often, because then I would see the effect better. Don't expect a long-term effect if you choose to try this therapy. To me, it was more of a way to relax and feel amazing and like a princess for a day. I would definitely recommend it if that's what you're looking for.
  Определено съм впечатлена от тях. Направиха косата ми блестяща и мека. Ще ми се да можех да ги използвам по-често, за да мога да видя ефекта по-добре. Не очаквайте дълготраен ефект, ако мислите да пробвате тази терапия. За мен беше по-скоро начин да релаксирам и да се почувствам страхотно и като принцеса за ден. Определено бих го препоръчала, ако това търсите.


  This is how my hair looked in the end. I had a side Dutch braid and gorgeous big waves, which were achieved with a hair straightener.
  Така изглеждаше косата ми накрая. Имах странична холандска плитка и красиви големи къдрици, които бяха направени с преса.  I would say that I'm charmed by Fringe Hair&Beauty and I'm thankful for getting to try this. It's an amazing salon and the staff is so friendly and makes you feel great about yourself. 
   
  Everything was offered to me by the salon, but the opinion is mine. 
  Бих казала, че съм очарована от Fringe Hair&Beauty и съм благодарна, че успях да опитам това. Страхотен салон е и персонала е толкова приятен и те карат да се чувстваш страхотно.

  Виж поста

Категории

Най-нови статии

Facebook